1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Diyarbakır’da mikro HES üretilecek

Diyarbakır’da mikro HES üretilecek

Tek Diyar Mühendislik, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde kuracağı tesiste yılda 100 adet 0,5-3 MW kapasite aralığında Paket Mikro HES ve 30 adet orta kapasiteli (3-10 MW) türbin jeneratör üretecek.

Diyarbakır’da mikro HES üretilecek

Enerji Günlüğü - Tek Diyar Mühendislik, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde kuracağı tesiste yılda 100 adet 0,5-3 MW kapasite aralığında Paket Mikro HES ve 30 adet orta kapasiteli (3-10 MW) türbin jeneratör üretecek.

Tek Diyar Müh. Makine Elektrik Doğalgaz İnş. ve San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Diyarbakır ili, Eğil İlçesi, Oyalı Mah. Mevkii İlave Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde “Enerji, Tarım, Çevre (Küçük Ölçekli HES, Pompalar, Temiz ve Atıksu) Ekipmanları Üretim Tesisi” kurulması planlanıyor. 

6 milyon lirayı aşan bir yatırımla yaklaşık 18 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak olan tesiste, başta Diyarbakır ili olmak üzere bölge illerdeki hatta komşu ülkelerdeki HES'ler ile ilgili Türbin, Jeneratör, Stop Log, muhtelif vanalar ve Draft Tube, İçme ve tarımsal amaçlı pompalar ve sulama hidrantları, temiz ve evsel atık ile ilgili Paket Arıtma Ekipmanları üretilecek. 

Tesiste yılda 100 adet 0,5-3 MW kapasite aralığında Paket Mikro HES, 2000 adet sulama ve yangın hidrantları, 750 adet stop long, kelebek vana, gate vana ve türbin draft tube, 30 adet orta kapasiteli (3-10 MW) türbin jeneratör ve 500 ton paket evsel atık arıtma üniteleri temiz ve evsel atıksu arıtma tesislerinin paslanmaz ekipman üretimi gerçekleştirilecek.     

Paket mikro HES üniteleri türbin kısmı ayrı, jeneratör kısmı ayrı üretilerek sonradan birleştirilecek. Mikro Paket HES’ler genellikle nehir veya kanal santrali olarak tasarlandıklarında ekonomiktirler. Türbinler ise akışkanın hidrolik enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinelerdir. 

Enerji Günlüğü  

 

Önceki ve Sonraki Haberler