1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Diyarbakır'da patlama sonrası elektrik verilmeye başlandı

Diyarbakır'da patlama sonrası elektrik verilmeye başlandı

Enerji Günlüğü - Terör saldırısı sonrası 3 mahalle ile 2 bulvardaki enerji altyapısını çöken Diyarbakır'da bir gün aradan sonra elektrik verilmeye...

Diyarbakır'da patlama sonrası elektrik verilmeye başlandı

Enerji Günlüğü - Terör saldırısı sonrası 3 mahalle ile 2 bulvardaki enerji altyapısını çöken Diyarbakır'da bir gün aradan sonra elektrik verilmeye başlandı.

Bölgenin elektrik dağıtımını yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. bir açıklama yaparak, 200 trafonun hasar gördüğü patlamanın ardından bir kriz masası kurarak kısa sürede gerekli onarımları yaptığını ve zarar gören mahallelerin tümüne 24 saat içerisinde elektrik vermeye başladıklarını duyurdu. 

200 TRAFO ZARAR GÖRDÜ 

Patlamada, Şeyh Şamil, Mevlana Halit, 5 Nisan mahalleleri ile Selahattin Eyyubi ve Medine Bulvarı'nın elektrik altyapısı da ciddi biçimde zarar gördü.  Bu mahallelere enerji sağlayan yüksek gerilim hatları da patlamadan zarar görürken, Dicle Elektrik Dağıtım ekiplerinin yaptığı ilk belirlemelere göre bahse konu mahalle ve bulvarlara enerji sağlayan 200 trafo devre dışı kaldı. Patlamanın şiddeti ile yüzlerce metre iletken kablo koparken, çok sayıda aydınlatma lambası ve izolatör ise kırıldı. Patlamanın oldukça geniş bir alanda enerji altyapısını etkilemesi üzerine Dicle Elektrik tarafından hemen bir kriz masası oluşturularak, arıza onarım ekipleri belli bir plan çerçevesinde bu bölgeye yönlendirildi. 

Geçtiğimiz Cuma günü Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olarak kullanılan eski emniyet müdürlüğü ek hizmet binasına bomba yüklü araç ile düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 100'ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.  

Önceki ve Sonraki Haberler