1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır’da petrol için kamulaştırma talebi

Diyarbakır’da petrol için kamulaştırma talebi

Enerji Günlüğü - TPAO ve N.V Turkse Perenco, Diyarbakır’daki bazı petrol faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu arazinin kamulaştırılması talebinde bulundu. Enerji...

Diyarbakır’da petrol için kamulaştırma talebi

Enerji Günlüğü - TPAO ve N.V Turkse Perenco, Diyarbakır’daki bazı petrol faaliyetleri için ihtiyaç duyduğu arazinin kamulaştırılması talebinde bulundu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve N.V. Turkse Perenco, Diyarbakır il sınırları içerisinde müştereken sahip oldukları ARİ/TPO-NTP/K/L43-c3-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsat sahası için gerekli olan taşınmazın bir kısmının istimlaki (kamulaştırma) için 30 Aralık 2016, 10 Ocak 2017 ve bunları tamamlayan 12 Ocak 2017 tarihli dilekçelerle Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne müracaat etti.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu taşınmazın, Güney Kırtepe - 14 lokasyon sahasındaki petrol faaliyetleri ve enerji nakil hattındaki çalışmalar için kamulaştırılması isteniyor. İstimlak talebi arazi malikinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde mahkemece acele el koyma kararı bulunan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi, Ekinciler köyündeki 652 parsel numaralı taşınmazın bin 30,07 metrekaresinin irtifak hakkı ve 32 metrekaresinin pilon yeri (mülkiyet) olmak üzere toplam bin 62,07 metrekarelik kısmını kapsıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler