1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Diyarbakır’daki eski petrol kuyusunda patlama

Diyarbakır’daki eski petrol kuyusunda patlama

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi'nde TPAO'ya ait petrol kuyusunda sondaj çalışması sırasında gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Diyarbakır’daki eski petrol kuyusunda patlama

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin yaklaşık 13 kilometre güneyinde daha önce kazılan ve atık su kuyusu yapılmak üzere yeniden açma çalışmaları başlatılan Duru-1 kuyusunda kaza meydana geldiğini duyurdu. 

Açıklamaya göre, metan ya da hidrojen sülfür gazının sıkışması soncu meydana geldiği tahmin edilen patlamada, 1 işçi yaşamını yitirirken, 1 kişide yanarak yaralandı.

Açıklamada, "Bugün Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin yaklaşık 13 kilometre güneyinde daha önce kazılmış, günümüzde ise atık su kuyusu yapılmak üzere operasyon başlatılan Duru-1 kuyusunda bir kaza meydana gelmiştir. Turkish Petroleum International Anonim Şirketi (TPIC) tarafından yürütülen operasyonda, kuyuda daha önceden biriktiği düşünülen gaz basıncı, sondaj ekipmanını kuyudan fırlatmış ve patlamaya sebep olmuştur.

Olay sonrası TPIC personelinden İhsan Tünar maalesef hayatını kaybetmiş, Veysel Sert ise yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır.

Hayatını kaybeden İhsan Tünar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı, Veysel Sert ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler