1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dmitriev: Petrol üretim kısıntısını uzatmanın anlamı yok

Dmitriev: Petrol üretim kısıntısını uzatmanın anlamı yok

Rusya egemen varlık fonu başkanı Kirill Dmitriev, petrol talebinin toparlanmakta olduğunu ve OPEC ve müttefiklerinin üretim kısıntısını uzatmalarının bir anlamı olmadığını söyledi.

Dmitriev: Petrol üretim kısıntısını uzatmanın anlamı yok

Enerji Günlüğü - Rusya egemen varlık fonu başkanı Kirill Dmitriev, petrol talebinin toparlanmakta olduğunu ve OPEC ve müttefiklerinin üretim kısıntısını uzatmalarının bir anlamı olmadığını söyledi.

Rusya’nın egemen varlık fon RDIF'nin başkanı Kirill Dmitriev, global ekonomilerin ve petrol talebinin toparlanmakta olduğuna işaret ederek, OPEC ve müttefiklerinin üretim kısıntısını uzatmalarının bir anlamı olmadığını söyledi. Dmitriev yaptığı açıklamada, "Ekonomilerin koronavirüsün etkisinden çıkmaya başladıklarını ve piyasaların toparlanmakta olduğunu görüyoruz. Bunlar petrol talebini destekliyor, bu nedenle üretim kısıntısını bir aydan fazla, Temmuz sonrasına uzatmanın bir anlamı yok" diye konuştu. 

NOVAK: 40 DOLAR PETROL PİYASASININ REEL DURUMUNU YANSITIYOR

Öte yandan dün gerçekleştirilen Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üreticilerin Ortak Bakanlar İzleme Komitesi'nin (JMMC) toplantı sonuçlarını değerlendiren Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, varil başına 40 dolar aralığındaki mevcut petrol fiyatlarının dünya petrol piyasasının reel durumunu yansıttığını söyledi. Novak, dünya petrol piyasasının 2020'nin sonu veya 2021'in ortalarında, dünyadaki ortalama beş yıllık ticari petrol rezervlerinin değer düzeyine bağlı olarak dengelenebileceğini belirtti.

Ayrıca Novak, OPEC ve müttefiklerinin oluşturduğu OPEC+'nın Ağustos ayı için üretim planlarını henüz konuşmadıklarını belirterek, Aralık ayından önce yeni bir olağanüstü OPEC+ toplantısı yapılması olasılığını dışlamadığını da ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler