1. HABERLER

  2. PETROL

  3. DMLP Bismil`de 20 yıl petrol üretecek

DMLP Bismil`de 20 yıl petrol üretecek

Enerji Günlüğü - Lozan merkezli DMLP Limited Şirketi'ne Diyarbakır Bismil'de 20 yıl süreyle bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

DMLP Bismil`de 20 yıl petrol üretecek

Enerji Günlüğü - Lozan merkezli DMLP Limited Şirketi'ne Diyarbakır Bismil'de 20 yıl süreyle bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, merkezi İsviçre'nin Lozan şehrinde bulunan DMLP Ltd'in, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi sınırları içindeki bir saha için yaptığı petrol işletme ruhsatı talebini sonuca bağladı.

ARİ/DMP/K/M45-a1-1 pafta numaralı 2.931 hektarlık saha için yapılan başvuru evraklarının mevzuatta istenen şekli ve esas şartlara uygunluğu tespit edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza ALaboyun'un da oluru alınarak başvuru sahibi DMLP Ltd. Şirketi’ne 03 Aralık 2014 tarihinden itibaren ARİ/DMP/K/M45-a1-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatının, sahanın mevcut üretimi ile kalan üretilebilir rezerv durumu da dikkate alınarak 5 yıl süre ile verilmesi kararlaştırıldı.

20 YILLIK SÜRE VERİLDİ

PİGM daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre; Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına da karar verildi. Söz konusu yazılı karar gereğince bu kararın yayımı tarihinde DMLP Ltd. Şirketi’ne bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

...

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler