1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Doğa Eğitim Okulu`nun ilki Şile`de kuruluyor

Doğa Eğitim Okulu`nun ilki Şile`de kuruluyor

Enerji Günlüğü -Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul’un Şile ilçesinde Doğa Eğitim Okulu kuracak.Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya...

Doğa Eğitim Okulu`nun ilki Şile`de kuruluyor

Enerji Günlüğü -Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul’un Şile ilçesinde Doğa Eğitim Okulu kuracak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından uygulamaya koyulan Doğa Eğitim Okulu Projesi’nin ilki İstanbul’da kurulacak. Doğa Eğitim Okulu, Şile'nin Pınartepe mevkisinde, 230 dekar büyüklüğündeki A tipi mesire yerinde tesis edilecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sosyal ormancılık projeleri kapsamında, Doğa Eğitim Okulu'nun ilkini, ülkenin nüfus bakımından en kalabalık şehri olan İstanbul'da hayata geçirileceğini belirterek, projenin bütün Türkiye'ye yayılması için çalışacaklarını açıkladı.

Söz konusu okullarda, orman varlığı, tabii su kaynakları ve çevrenin güzelliklerinin çocuklara küçük yaşlardan itibaren verilecek eğitimle korunabileceğini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Tesis edeceğimiz Doğa Eğitim Okulu ile çocuklarımızın daha sağlıklı ve tabiat sevgisi ile yetişmelerine katkı sağlayacak mekanlar hazırlayacağız. Okul çağındaki çocuklarımıza aktif, katılımcı ve bilimsel yollar izleyerek gerçekleştirilecek çevresel eğitimle ormanlarımızı, ormana ait değerlerimizi ve doğal su kaynaklarımızı koruyacak bir şuur oluşturmayı hedefliyoruz."

Doğa Eğitim Okulu'nda ormanın sadece ağaçtan ibaret olmadığı, aynı zamanda içinde binlerce canlı, cansız bitki ve hayvan türlerini barındıran ekolojik bir sistem olduğunun da çeşitli araçlarla anlatılacağını belirten Eroğlu, "Çocuklara ihtiyaçları ve ilgileri doğrultusunda becerilerini geliştiren eğitimler verilecek ve böylece doğal kaynakların tanıtılması, öğrenilmesi ve korunmuş olması sağlanacak" ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler