1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Doğa RES türbin sayısını azaltıp kapasitesini arttıracak

Doğa RES türbin sayısını azaltıp kapasitesini arttıracak

Doğares Elektrik’in Samsun ve Amasya il sınırlarında kurmayı planladığı Doğa RES’te türbin sayısı 10’a indirilerek kapasitesi 53 MW’a çıkarılacak. 

Doğa RES türbin sayısını azaltıp kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Doğares Elektrik’in Samsun ve Amasya il sınırlarında kurmayı planladığı Doğa RES’te türbin sayısı 10’a indirilerek kapasitesi 53 MW’a çıkarılacak. 

Doğares Elektrik Üretim A. Ş. Daha önce 37 adet türbin, 49MWm kurulu güce sahip olacak şekilde planladığı Doğa Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesinde değişikliğe gidecek. Yapılan detaylı fizibilite çalışmaları neticesinde santralde türbin sayısının 10’a düşürülmesi kurulu gücünün ise 53 MWm’ye çıkarılması planlanıyor. 

Doğa RES, Samsun İli, Ladik İlçesi Saray, Akyar, Ağaçkaya, Eynekaraca, Gürün, Sarıgazel, Meşepınarı, Çakırgümüş, Bolat ve Küpecik Mahalleleri ve Amasya İli, Suluova İlçesi, Soku, Kuzalan ve Seyfe Köyleri, Merkez İlçesi, Karakise ve Aktaş Köyleri, Taşova İlçesi Destek Köyü sınırları içerisinde Soğanlı ve Büyükkızoğlu Köyleri Mevkii’nde kurulacak. 

SANTRAL İÇİN 132,5 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK 

132,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında yılda 171.500.000,00 kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Santralin ömrü 49 yıl olarak hesaplanıyor. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler