1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Doğal Enerji Samurlu RES`in kapasitesini arttırıyor

Doğal Enerji Samurlu RES`in kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü – Doğal Enerji, İzmir'de bulunan 34,5 MWm kurulu gücündeki Samurlu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini 12 MW arttıracak.Doğal Enerji...

Doğal Enerji Samurlu RES`in kapasitesini arttırıyor

Enerji Günlüğü – Doğal Enerji, İzmir'de bulunan 34,5 MWm kurulu gücündeki Samurlu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini 12 MW arttıracak.

Doğal Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir'in Menemen ilçesi Çukurköy Köyü Çukurköy Köyü, Dumanlıdede, Kumcağız, Kale ve Halkalı Tepe mevkiinde bulunan 34,5 MWm kurulu gücündeki Samurlu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesi 46,5 MWm'ye çıkarılacak.

30 milyon TL bedelli kapasite artış projesi kapsamında mevcut 15 Türbine her birinin kurulu gücü 3 MWm olan 4 Türbin İlavesi yapılması öngörülüyor. Proje kapsamında, 46,5 MWm kurulu güç ile toplam 162.750.000 kWh enerji üretimi yapılması planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler