1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaz abonelerine ödenecek sayaç bedelleri değişmedi

Doğal gaz abonelerine ödenecek sayaç bedelleri değişmedi

Enerji Günlüğü - Doğal gaz abonelerine iade edilecek sayaç bağlantı aparatı ve bağlantı bedellerinin tarife hesaplamalarında nasıl göz önünde bulundurulacağını...

Doğal gaz abonelerine ödenecek sayaç bedelleri değişmedi

Enerji Günlüğü - Doğal gaz abonelerine iade edilecek sayaç bağlantı aparatı ve bağlantı bedellerinin tarife hesaplamalarında nasıl göz önünde bulundurulacağını Tarifeler Dairesi Başkanlığı belirleyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, daha önce aldığı kurul kararında yaptığı değişiklik uyarınca, doğal gaz abonelerine dağıtım şirketlerinin iade edeceği temin edilmeyen sayaç bağlantı aparatları ve/veya gerçekleştirilmeyen sayaç montaj işlemleri bedellerinin tarife hesaplamalarında nasıl göz önünde bulundurulacağı konusunda Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından çalışma yapılacak.

ÖDENECEK BEDELLER DEĞİŞTİRİLMEDİ

EPDK, Kurumca yapılan soruşturma sonucunda sayaç bağlantı aparatlarını temin etmedikleri ve/veya sayaç montaj işlemlerini gerçekleştirmedikleri tespit edilen doğal gaz dağıtım lisansı sahiplerinin söz konusu bedelleri ilgili abonelere iade etmeleri yönünde alınan Kurul Kararları çerçevesinde iade edecekleri bedelleri hesaplama usulünde bir değişiklik yapılmamasına karar verdi. 

Böylece sayaç bağlantı aparatlarını temin etmediği gerekçesiyle hakkında ihtar uygulanmış olan doğal gaz dağıtım lisansı sahiplerinin sayaç bağlantı aparatları için ödeyecekleri bedel, 2017 yılında gerçekleştirilecek iadeler için (sayaç montajının hangi sene gerçekleştirildiğine bakılmaksızın) 14,25-TL olacak. Bu bedel bundan sonraki yıllar için her yıl ilan edilen TÜFE oranında arttırılarak hesaplanacak.

Sayaç montaj işlemlerini yapmadığı veya bila bedel ilgili sertifika sahiplerine yaptırdığı gerekçesiyle hakkında ihtar uygulanmış olan doğal gaz dağıtım lisansı sahiplerinin kullanıcılara iade edecekleri sayaç montaj bedeli ise her yıl ilgili Kurul Kararı ile belirlenen doğal gaz sayacı açma-kapama bedelinin %50’si olarak belirlenecek.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler