1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaz güvenliğini robotlar sağlayacak

Doğal gaz güvenliğini robotlar sağlayacak

Enerji Günlüğü - İGDAŞ mühendisleri, doğalgaz dağıtım boru hatlarında çelik boruların güvenliğini tehlikeye atabilecek bozulmaların önceden tespiti...

Doğal gaz güvenliğini robotlar sağlayacak

Enerji Günlüğü - İGDAŞ mühendisleri, doğalgaz dağıtım boru hatlarında çelik boruların güvenliğini tehlikeye atabilecek bozulmaların önceden tespiti ve gerekli uyarıları yapabilecek akıllı bir robot üretmek için proje başlattı. 

İGDAŞ, doğalgaz dağıtım boru hatlarında çelik boruların muayenesini gerçekleştirecek yeni bir robot geliştirmek için önemli bir projenin startını verdi. İGDAŞ ve TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı Boru İçi Denetleme Robotu (BIDR) ile doğalgaz hatlarında oluşabilecek bir kazanın da önüne geçilmesi amaçlanıyor. BIDR adı verilen akıllı robot projesi 2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek INGAS 2017’de tanıtılacak.

İGDAŞ ve TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı akıllı robot, hat içinde bakıma ihtiyacı olan yerleri tespit ederek gerekli müdahalenin yapılması için yetkililere haber verecek. BIDR bu anlamda ilk yerli sistem olma özelliği taşıyacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler