1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaza 9 trilyon dolar yatırım bekleniyor

Doğal gaza 9 trilyon dolar yatırım bekleniyor

Dünya genelinde doğal gaz sektörüne 2050 yılına kadar, 740 milyar dolarlık bölümü iletim sektörü olmak üzere, yaklaşık 9 trilyon dolar yatırım yapılacağı öngörülüyor.

Doğal gaza 9 trilyon dolar yatırım bekleniyor

Enerji Günlüğü - 2050 yılına kadar küresel doğal gaz üretiminin çoğunluğunun yeni projelerden ve keşfedilmemiş kaynaklardan gelmesi ve yaklaşık 9 trilyon dolar yatırım yapılması bekleniyor.  

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) tarafından 8. baskısı yayınlanan ‘Küresel Doğal Gaz Görünümü 2050’ adlı rapora göre, yenilenebilir enerji kaynakları yükselişe geçse de, artan enerji talebini karşılayacak seviyede olmadıklarından enerji bileşiminde çeşitlilik gerekiyor. Rapora göre, 2050 yılına kadar doğal gaz üretiminin çoğunluğunun yeni projelerden ve keşfedilmemiş kaynaklardan gelmesi bekleniyor. Rapora göre, bu durum küresel talebi karşılamak için 9 trilyon doları aşan önemli yatırımlar gerektiriyor. 

LNG TİCARETİ İKİ KATTAN FAZLA ARTACAK

Rapor, fiyat istikrarı, arz güvenliği ve sürdürülebilirlik için doğal gaza yatırım yapmanın zorunlu hale geldiğini belirtiyor. Küresel doğal gaz ticaretinde önemli bir artış olacağını bildiren rapor, LNG ticaretinin 2050 yılına kadar iki katından fazla artarak boru hatlarıyla taşınan doğal gazı ve boru gazı ticaretini geride bırakacağını öngörüyor. Rapora göre, gaz piyasalarında entegrasyon, esneklik ve verimlilik bu sayede artmış olacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler