1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz bedelini ödemeyenlerin yükü ödeyenlere

Doğalgaz bedelini ödemeyenlerin yükü ödeyenlere

Enerji Günlüğü -Doğalgazdafaturalarını düzenli yatırmayanların oluşturduğu 4-5 milyon liralık yük tüm tüketicilere işletme gideri olarak yansıtılıyor.Elektrik...

Doğalgaz bedelini ödemeyenlerin yükü ödeyenlere

Enerji Günlüğü -Doğalgazdafaturalarını düzenli yatırmayanların oluşturduğu 4-5 milyon liralık yük tüm tüketicilere işletme gideri olarak yansıtılıyor.

Elektrik faturalarında kayıp kaçak bedeli tartışmalarının ardından doğalgaz faturalarında da benzer bir durumun yaşandığına dikkat çekildi. Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz faturalarını ödemeyerek ihbara düşenlerin dağıtım şirketi için büyük yük oluşturduğuna dikkat çekerek, ihbar, PTT yoluyla yapıldığında normal 8 lira, acele ile yapıldığında 22 lira bedeli olduğunu ve bunun da diğer tüketicilere yansıtılığını ve bunun doğru olmadığını söyledi.

Türkiye’de 10 milyon dolayında doğalgaz abonesi olduğunu dile getiren Arslan, faturalarını düzenli ödeyenlerin oranın yüzde 70.4 olduğunu belirterek, ayda 4-5 milyon liralık bir bedelin tüketicilere işletme gideri olarak yansıtıldığını söyledi.

Yaşar Arslan "Ayda 4-5 milyon liralık bir bedel tüketicilere işletme gideri olarak yansıtılıyor. Bize göre ihbar ve tebligat mevzuatının değişmesi gerekiyor. Bu yük faturasını ödeyenlere yansıtılmamalı” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler