1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz dağıtıcısı Enerya halka açılıyor

Doğalgaz dağıtıcısı Enerya halka açılıyor

Sahip olduğu 9 lisans ile toplam 9 il ile bir ilçede (Ereğli) Enerya markası altında doğalgaz dağıtım ve satışı yapan Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ halka açılıyor. 

Doğalgaz dağıtıcısı Enerya halka açılıyor

Enerji Günlüğü - Ahlatcı Holding çatısı altında, Ahlatcı Doğal Gaz Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ hisselerinden bir bölümü Borsa İstanbul’da işlem görmek üzere halka arz ediliyor. 

Enerya markası altında 2003 yılından bugüne doğal gaz dağıtımı yapan Enerya Enerji AŞ, Türkiye’nin en yaygın ikinci özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda.

DOKUZ DAĞITIM LİSANSI VAR

Enerya Enerji halen sahip olduğu dokuz ayrı lisans ile 9 il ve 1 ilçede yaklaşık 1 milyon 800 bin aboneye gaz ulaştırıyor. Şirketin lisansları ve kapsadığı iller ve ilçe şöyle: Enerya Aydın, Enerya Antalya, Enerya Erzincan, Enerya Karaman, Enerya Denizli, Enerya Kapadokya (Nevşehir, Niğde), Enerya Ereğli, Enerya Konya, Enerya Aksaray, 

STFA’NIN ŞİRKETİ İDİ 

Enerya Enerji, geçmişte dünyanın en büyük taahhüt firmaları arasında yer alan Türkiye’nin tanınmış şirketlerinden STFA Holding bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Şirket 2021 yılında Ahlatçı Holding’e devredildi. 

ALTIN İHRACATÇISI 

Ahlatcı Holding, altın, finans, enerji, sağlık, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde yer alan 43 şirketiyle faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 4000 kişiyi istihdam eden Ahlatçı Holding şirketleri, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzede 32 ülkeye ihracat yapıyor. Resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Şirketin ihracat geliri 5 milyar doların üzerinde. 

BEDELLİ SERMAYE ARTTIRIMI 

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım AŞ mevcut 168.500.000 TL’lik sermayesini, 39.500.000 TL’lik bedelli arttırım yoluyla 208.000.000 TL’ye yükseltecek. Mevcut ortak Ahlatçı Holding’in şirketteki nominal 13.250.000 TL değere sahip payı hisse başına 66 TL bedelle halka arz edilecek. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler