1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğalgaz Depolama Projesi’nde ilk sondaj

Doğalgaz Depolama Projesi’nde ilk sondaj

Enerji Günlüğü - Tuz Gölü Doğalgaz Depolaması Projesi kapsamında Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde Çinli TTC firması ile Botaş ortaklığında 12...

Doğalgaz Depolama Projesi’nde ilk sondaj

Enerji Günlüğü - Tuz Gölü Doğalgaz Depolaması Projesi kapsamında Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde Çinli TTC firması ile Botaş ortaklığında 12 kuyudan ilkinin sondajı başlatıldı.
Botaş Proje Müdürü Gazi Dülger de proje ile ilgili bilgi verdi. Dülger, 12 adet 630 bin metreküplük yerin 1,5 kilometre altında kuyular oluşturulacağını söyledi. 8 yıl sürecek projede, kuyularda 1 milyar metreküplük doğalgazın depolanacağını belirten Dülger, 2015 yılında projenin yarısının tamamlanarak işletmeye açılacağını belirtti.
Tianchen Engineering Şirketi Projeler Sorumlusu Yin Xueqiang da projenin önemli ve büyük bir proje olduğunu belirttiği konuşmasında, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Aksaray’da böyle bir projeyi yapmalarından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Xueqiang, proje ile doğalgaz ihtiyacının karşılanması için yapılacak depolardan yararlanılacağını belirtti.
Çin Türkiye Büyükelçiliği Özel Sekreteri Zhu Guangyao ise 2012′nin 3 çeyreğinde toplam ticaret hacminin 17.62 milyar doları bulduğunu belirtti. Çin’in Türkiye’nin en büyük 4. ticari ortağı ülkesi olduğuna dikkat çeken Guangyao, şunları kaydetti:
”Çin, aynı zamanda Türkiye’nin 2. büyük ithalat ülkesi. Çinli firmaların Türkiye’deki müteahhitlik hacmi ise 10 milyar doları buldu. Türk hükümeti, 2012 yılında enerji ve altyapı sektörlerine 17 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Çin, bu iki sektörde güçlü ve deneyimli bir ülkedir. Teknik, tesis ve eleman konusunda büyük avantajlara sahip. Bu nedenle bugün açılışını yaptığımız bu tesis, stratejik bir öneme sahip ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler