1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz depolama yükümlülük oranları belirlendi

Doğalgaz depolama yükümlülük oranları belirlendi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz ithal eden tüzel kişiler için depolama yükümlülük oranı yüzde 6, spot LNG ve toptan satış lisansı sahipleri için de yüzde...

Doğalgaz depolama yükümlülük oranları belirlendi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz ithal eden tüzel kişiler için depolama yükümlülük oranı yüzde 6, spot LNG ve toptan satış lisansı sahipleri için de yüzde 2 olarak belirlendi.

Enerji Piaysası Düzenleme Kurumu, Doğal Gaz Piyassı'nda 'Depolama Yükümlülüklerine İlişkin Usul ve Esaslar'ı bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı. 

Buna göre, Depolama Yükümlülüklerine İlişkin Usul ve Esaslar'ın birinci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ithalat lisansı sahibi tüzel kişiler için depolama yükümlülük oranı, yeni bir karar alınana kadar yüzde 6 olarak belirlendi.

Böylece, doğalgaz ithal eden tüzel kişilere beş yıl içinde her sene ithal edilen doğal yüzde 6'sı kadar yurtiçinde yer altı depolama tesislerinde depolama yükümlülüğü getirildi.

Ayrıca, toptan satış lisansı sahibi tüzel kişiler ile ithalat (Spot LNG) lisansı sahibi tüzel kişiler için depolama yükümlülük oranları da yüzde 2 olarak belirlendi. 

DOĞALGAZ İTHALATINDA DEPOLAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ GETİRİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler