1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz depolamada değişiklik

Doğalgaz depolamada değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK Yer Altı Depolama Tesisleri ile Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları (KUE)’de değişiklik...

Doğalgaz depolamada değişiklik

Enerji Günlüğü - EPDK Yer Altı Depolama Tesisleri ile Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları (KUE)’de değişiklik yaptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafında alınan Kurul Kararı ile Yer Altı Depolama Tesisleri Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Temel Kullanım Usul ve Esasları KUE’de değişiklik yaptı.

Yapılan değişiklikle kapasite rezerve edilen başvuru sahipleri sözleşme depolama kapasitesinin yüzde 20’si değerinde Depolama Hizmet Sözleşmesi imzalayacak ve sözleşmemin bitiş tarihinden itibaren 3 ay daha geçerli olacak teminat mektubu getirecekler. Değişiklikten önce iki yıl süreli teminat mektubu getirilmesi gerekiyordu.

Düzenlemeyle birlikte atıl kapasite başvurularında geçici teminat mektubunun istenmeyecek.

Alınan kurul kararıyla depolama yılı sonuna kadarki süreç için geçici devri yapılamayacak.

Düzenlemeyle birlikte Hizmet Alanlar hafta sonu ve resmi tatil günlerinden önceki son İş Gününde, bu günlerden sonraki ilk İş Gününü de kapsayacak şekilde Nominasyon sunacaklar. Ancak, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde Gün İçi Revize Nominasyon sunulabilecek. Bahsedilen bu Nominasyonlar, önceden bildirilen Depolama Şirketi nöbetçi personeline e-posta ve telefon yoluyla iletilebilecek.

Kurul kararıyla Depolama Günü içerisinde atıl enjeksiyon ve atıl geri üretim kapasitesinde artış veya azalma olması durumunda bu miktarlar tüm Hizmet Alanlara elektronik bülten tablosunda  duyurulacak ve e-posta yolu ile mümkün olan en kısa sürede bildirilecek. Her Depolama Gününün sonunda Depolama Şirketi, ilgili Güne dair günlük programları, olası program değişikliklerini yansıtacak şekilde tüm hizmet alanlara elektronik bülten tablosunda yayımlayarak bildirilecek.

Düzenlemeyle birlikte herhangi bir hizmet alanın ilgili gün için enjeksiyon programı depodaki kapasitesini tamamen dolduracak veya geri üretim programı depodaki envanterini tamamen çekecek şekilde oluşmuşsa bu hizmet alanın ilgili güne dair tahsisatı hesaplanırken, depodaki toplam kapasitesini aşmayacak şekilde enjeksiyon yapılması veya depodaki envanterinden fazla gaz çekilmeyecek şekilde geri üretim yapılması sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler