1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz gün içi piyasası geliyor

Doğalgaz gün içi piyasası geliyor

Enerji Günlüğü -EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Doğalgaz Gün Öncesi Piyasası'nın kurulmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki yıl sonuçlanacağını...

Doğalgaz gün içi piyasası geliyor

Enerji Günlüğü -EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Doğalgaz Gün Öncesi Piyasası'nın kurulmasına yönelik çalışmaların önümüzdeki yıl sonuçlanacağını söyledi.

6. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu'nda (INGAS 2015) konuşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Gelişmiş bir doğalgaz piyasası için Dengeleme Gazı Piyasası'nın kurulması gerektiğinin altını çizerek bu yönlü çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki yıl sonuçlanacağını ifade etti.

Bu yıl doğalgaz tüketiminin 50 milyar metreküpü aşacağını belirten Yılmaz, "Dengeleme gazı fiyatının piyasada belirlenmesi ve piyasa oyuncuları tarafından da eşit koşullarda tedarik edilmesini sağlayan düzenlemeleri hayata geçirdik. Tedarikçilerin gün öncesinden organize edilmiş bir gaz borsası üzerinden dengesizliklerini gidermek üzere gaz ticareti yapmalarını hedefleyen Doğalgaz Gün Öncesi Piyasası'nın kurulmasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konudaki düzenlemeyi önümüzdeki yıl içinde nihai haline getireceğiz." dedi.

69 ŞİRKETTEN 59'U İÇİN TARİFE

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım şirketleri için 2012-2016 tarife uygulama döneminin gelecek yıl sona ereceğini hatırlatarak "69 gaz dağıtım şirketinden 59'u için tarife yapacağız. Bazı şirketler ilk kez EPDK tarifesine geçerken, bazılarının da mevcut EPDK onaylı tarifesi güncellenecek" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler