1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz güvence bedelinde nakit şartı kaldırıldı

Doğalgaz güvence bedelinde nakit şartı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kullanan aboneler ile serbest tüketiciler, talep etmeleri halinde, nakit güvence bedellerini teminat mektubuyla değiştirebilecek.Enerji...

Doğalgaz güvence bedelinde nakit şartı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Doğalgaz kullanan aboneler ile serbest tüketiciler, talep etmeleri halinde, nakit güvence bedellerini teminat mektubuyla değiştirebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğalgaz piyasasında güvence bedeli uygulamasına ilişkin yaptığı yeni düzenlemeyi Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, daha önce güvence bedelini nakit olarak ödeyen mal ve hizmet üretim amaçlı doğal gaz kullanan aboneler ile serbest tüketiciler, talep etmeleri halinde, nakit güvence bedellerini teminat mektubuyla değiştirebilecek.

Değiştirme işlemi, nakit güvence bedelinin karşılığı tutarında teminat mektubu verilmesi şartıyla, güncelleştirilen nakit güvence bedelinin taksitler halinde, doğal gaz faturalarından en fazla altı ay içerisinde mahsup edilmesi suretiyle gerçekleştirilecek.

Güvence bedelini teminat mektubu olarak veren tüketiciler için dağıtım şirketi tarafından her yılın Ocak ayı içerisinde ilave teminat mektubu tutarı hesaplanacak ve dağıtım şirketinin talep etmesi halinde, ilave teminat mektubu, ilgili tüketici tarafından bildirimi takip eden 30 gün içerisinde dağıtım şirketine sunulacak.

İlave teminat mektubu; daha önce ilave teminat mektubu sunmamış tüketiciler için teminat mektubunun sunulduğu tarihte, ilave teminat mektubu sunmuş olan tüketiciler içinse en son ilave teminat mektubunun sunulduğu tarihte geçerli olan tüm vergiler dahil perakende doğal gaz satış fiyatı ile hesaplamanın yapıldığı Ocak ayında ilgili tüketici için geçerli olan tüm vergiler dahil perakende doğal gaz satış fiyatı arasındaki farkın teminat mektubuna esas doğal gaz miktarına uygulanması suretiyle hesaplanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler