1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz hatları elden geçirilecek

Doğalgaz hatları elden geçirilecek

Enerji Günlğü - Türkiye'deki 1362 kilometrelik doğalgaz boru hattı, tehlike yaratabilecek anormallik ve değişikliklerin tespiti amacıyla fiziki kontrolden...

Doğalgaz hatları elden geçirilecek

Enerji Günlğü - Türkiye'deki 1362 kilometrelik doğalgaz boru hattı, tehlike yaratabilecek anormallik ve değişikliklerin tespiti amacıyla fiziki kontrolden geçirilecek.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, tehlike oluşturabilecek sorunların tespiti için doğal gaz boru hatlarını fiziki kontrolden geçirtecek.

Konuya ilişkin açılan ihalenin duyurusuna göre BOTAŞ’ın elindeki ölçümlere göre toplam 1362 kilometre uzunluğundaki Doğal Gaz Boru Hatları "Manyetik Akı (Magnetic Flux), Inertial navigasyon ve Caliper tekniğinin kullanıldığı Akıllı Pigleme (Intelligent Pigging)" yoluyla kontrolden geçirilecek.

MUHTEMEL TEHLİKELERİN TESPİTİ

Kontrollerde boru hattının yapısında ve geometrisinde dış etkiler nedeniyle meydana gelmiş anomaliler (boru çapı ve şeklindeki değişiklikler, et kalınlığındaki değişimler, çöküntü ve çentikler, çatlak, bükülme, buruşma ve kırışmalar) ve korozyonlar ile boru hattı için tehlike oluşturabilecek diğer tüm metal kaybı özellikleri ya da anomalilikler tespit edilecek.

Kontrollerle, sorunlu noktaların yerlerinin X,Y,Z coğrafi koordinat değerleriyle (Ülke Koordinat Sisteminde- ITRF95 datumu) birlikte, boru hattı üzerinde kolay ve doğru biçimde belirlenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

20 İLDEKİ BORULAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK

İhale, BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 23. Km. Yapracık/ANKARA

adresinde 14 Ağustos 2014 tarihinde saat 15:00'te yapılacak. BOTAŞ'ın kontrol ettireceği boru hatları tam 20 ilin sınırları içinde bulunuyor. Bu iller, SİVAS, MALATYA, ADIYAMAN, GAZİANTEP, KAHRAMANMARAŞ, OSMANİYE, ADANA, MERSİN, BİLECİK, ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, AYDIN, DENİZLİ, AFYON, KONYA, ISPARTA, BURDUR, ANTALYA, İZMİR, MANİSA olarak sıralanıyor.

TAŞERON ÇALIŞTIRILABİLECEK

İhaleye konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemeyecek. İhale konusu işte, idarenin onayıyla alt yüklenici çalıştırılabilecek. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamayacak. Alt yüklenicilerin yaptıkları işlerle ilgili sorumluluğu yüklenicinin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak. Şartnameye göre, ihaleyi üstlenen firma sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 20 (yirmi) gün içinde işe başlayacak. İhaüle konusu kontrol ve tespit işlerinin 350 (Üçyüzelli) gün içinde tamamlanması gerekiyor.

ANAHTAR TESLİMİ GÖTÜRÜ BEDEL, YÜZDE 3 TEMİNAT

İstekliler tekliflerini, işin tamamı için ve anahtar teslimi götürü bedel üzerinden verecekler. İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

DOĞALGAZ HATLARININ ELDEN GEÇİRİLMESİ İHALESİNE DÜZELTME

Önceki ve Sonraki Haberler