1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz piyasası iş gücü sonuç raporu açıklanıyor

Doğalgaz piyasası iş gücü sonuç raporu açıklanıyor

Enerji Günlüğü- “Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi”nin ilk adımı olan “Doğalgaz Sonuç Raporu” 4 Kasım tarihinde açıklanıyor.Enerji...

Doğalgaz piyasası iş gücü sonuç raporu açıklanıyor

Enerji Günlüğü- “Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi”nin ilk adımı olan “Doğalgaz Sonuç Raporu” 4 Kasım tarihinde açıklanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) koordinasyonunda, EnerjİK'in yürütücülüğünde ve sektör derneklerinin destekleriyle yürütülen enerji sektörünün insan kaynakları haritasına yön verecek önemli bir proje hayata geçiyor. 

Konuya yönelik açıklamada şunlar kaydedildi;

“Türkiye’de enerji sektörü hızlı ekonomik kalkınmaya paralel olarak yaşanan yüksek talep artışı, gelişen hizmet ağı yeni yatırımlarla hızla büyüyor ve yeni iş olanakları yaratıyor. “Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi”, Türkiye enerji piyasasının tamamında mevcut istihdam verilerini ve profilini ortaya çıkararak ilk bilimsel araştırma niteliği taşıyor.

Bugüne kadar doğalgaz piyasasına dair yapılmış olan çalışmalar incelendiğinde, rekabet ve sürdürülebilirlik anlamında en büyük farkı yaratacak kaynak olan insan kaynağının yapısını ve ihtiyaçlarını masaya yatıran bir araştırmanın gerçekleştirilmediği görülmektedir. 

PROJE LPG, PETROL, ELEKTRİK PİYASALARI İLE DEVAM EDECEK

"Doğalgaz Piyasası Sonuç Raporu" bu boşluğu doldurarak; enerji sektörünün mevcut istihdam yapısı, demografik özellikleri, insan kaynağı ihtiyaçları, sorunları ve İK departmanlarının bu sorunlara yaklaşımı ve çözüm önerilerine ışık tutacaktır.

'Doğalgaz Piyasası' ile yola çıkan "Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi" LPG, Petrol ve Elektrik piyasaları ile devam edecek olup sektöre ve Türkiye’nin geleceğine önemli katkılar sunacaktır.” 

TANITIM TOPLANTISI 4 KASIM’DA

4 Kasım 2013 tarihinde Ankara'da Meyra Otel’de 09:00 – 11:30 saatleri arasında gerçekleşecek olan "Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu Toplantısı"nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Sayın Hasan KÖKTAŞ ile projenin paydaşları olan Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Başkanı Yaşar ARSLAN ve Petrol Platformu Derneği Başkanı Orhan DURAN değerlendirmelerini sunacak. 

Program:

4 Kasım 2013 - Pazartesi

09:00 – 10:00 -- Kahvaltı İkramı

10:00 – 11:30 -- Envanter Projesi Tanıtım Filmi

EnerjİK – Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu’nun Açıklanması

Yaşar ARSLAN / Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği Başkanı

Orhan DURAN / Petrol Platformu Derneği Başkanı

Hasan KÖKTAŞ / Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı

Taner YILDIZ / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Yer:Meyra Palace – Muhsin Yazıcıoğlu Cad. No:53 Karakusunlar Balgat / Ankara 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Simay Engin / EnerjİK Danışmanlık - 312 495 94 82 / 536 074 36 46

[email protected]

Önceki ve Sonraki Haberler