1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz Piyasası Kanun Tasarısı Başbakanlığa gidiyor ama...

Doğalgaz Piyasası Kanun Tasarısı Başbakanlığa gidiyor ama...

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Doğalgaz Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı’nı Başbakanlığa...

Doğalgaz Piyasası Kanun Tasarısı Başbakanlığa gidiyor ama...

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB), Doğalgaz Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı’nı Başbakanlığa göndermeye hazırlanıyor.

Piyasaya ilişkin önemli düzenlemeler içeren Tasarı’yı görüşlere açan ETKB, görüşlere yönelik çalışmalarını geçtiğimiz günlerde tamamladı. Bakanlığın son şeklini verdiği Tasarı, üzerindeki çalışmaların tamamlanmasıyla Başbakanlığa gönderilecek.

Başbakanlık tarafından yapılacak çalışmaların ardından TBMM’ye sunulacak Tasarı üzerindeki görüşmelere bu yasama yılında başlanması zor görünüyor. Sektöre yönelik, BOTAŞ’ın yapılandırılması, BOTAŞ’ın ithalat yapabileceği durumlar, BOTAŞ’ın pazar payı, İGDAŞ’ın özelleştirilmesi gibi önemli düzenlemeleri içeren Tasarı’nın halen TBMM’ye iletilmemesi sektör oyuncuları tarafından eleştiriliyor.

Tasarı’nın Temmuz ayının ilk haftasında kapanacak olan TBMM’ye bugünlerde sunulması hedeflenirken, Komisyon görüşmelerinin önümüzdeki yasama yılında başlaması bekleniyor. TBMM’nin yoğun gündemi nedeniyle yaz aylarında açılabileceği ve bu durumda Tasarı’nın daha erken görüşülmeye başlanabileceği bildiriliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler