1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğalgaz santrallerine 7 yıl daha ÖTV`siz ikincil yakıt

Doğalgaz santrallerine 7 yıl daha ÖTV`siz ikincil yakıt

Enerji Günlüğü - Doğalgazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıta ÖTV muafiyetinin 2012 sonunda dolan uygulama süresi 7 yıl daha uzatıldı.Türkiye...

Doğalgaz santrallerine 7 yıl daha ÖTV`siz ikincil yakıt

Enerji Günlüğü - Doğalgazla çalışan elektrik santrallerinde ikincil yakıta ÖTV muafiyetinin 2012 sonunda dolan uygulama süresi 7 yıl daha uzatıldı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Özel Tüketim Vergisi’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun Tasarısı ile AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın, Elektrik Piyasası Kanunu ile Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi görüşüldü. Komisyon, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle satış faaliyetlerini ayrı tüzel kişilikler altında yürütecek elektrik dağıtım şirketlerinin ayrıştırma işlemleri sırasında ortaya çıkacak vergi, resim ve harçların alınmamasına yönelik öneriyi kabul etti.
Bu arada elektrik piyasasında fiyat eşitleme mekanizması ve ulusal tarife uygulamasının süresi 31 Aralık 2015 tarihine kadar uzatılacak. Yeni devreye girecek üretim tesislerine sağlanan teşvik süresi de aynı tarihe kadar geçerli olacak. Her iki sürenin 5 yıla kadar daha uzatılması konusunda Bakanlar Kurulu yetkili kılınıyor.
Teklifle, doğalgazla çalışan elektrik santrallerinin ikincil yakıt kullanmaları halinde bu yakıttan ÖTV alınmamasına ilişkin uygulamanın süresi 7 yıl daha uzatılarak 31 Aralık 2019 tarihine ötelenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler