1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz spot lisansı yenileme başvurusu 9 ay içinde yapılabilecek

Doğalgaz spot lisansı yenileme başvurusu 9 ay içinde yapılabilecek

Doğalgaz spot ithalat, toptan satış, oto LNG toptan satış, LNG iletim ve CNG lisansları için lisans yenileme talepleri 9 aylık süre içinde yapılabilecek. 

Doğalgaz spot lisansı yenileme başvurusu 9 ay içinde yapılabilecek

Enerji Günlüğü - Doğalgaz spot ithalat, toptan satış, oto LNG toptan satış, LNG iletim ve CNG lisansları için lisans yenileme talepleri 9 aylık süre içinde yapılabilecek. 

Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

BAŞVURULAR EN ERKEN BİR YIL EN GEÇ 3 AY ÖNCE 
Buna göre spot ithalat, toptan satış, oto LNG toptan satış, LNG iletim ve CNG lisansları için lisans yenileme talepleriyle ilgili başvurular; lisans süresinin bitiminden en erken bir yıl önce ve en geç üç ay önce olacak şekilde, 9 aylık süre içinde, yapılabilecek. 

Doğalgaz piyasasındaki diğer lisans yenileme başvuruları, lisans süresinin bitiminden en erken bir yıl önce yapılabiliyor ve en çok 3 aylık bir süre içinde başvurulması gerekiyor. 

Değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce yapılan lisans yenileme taleplerinin sonuçlandırılmasında da değişiklik uyarınca öngörülmüş olan süreler esas alınacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler