1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz talebi patladı, kesintiler başladı

Doğalgaz talebi patladı, kesintiler başladı

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Aşırı soğukların enerjide sıkıntıya yol açabileceği korkuları gerçekleşti. Doğalgaz kesintileri başladı.Geçen...

Doğalgaz talebi patladı, kesintiler başladı

Enerji Günlüğü - (Mehmet KARA) Aşırı soğukların enerjide sıkıntıya yol açabileceği korkuları gerçekleşti. Doğalgaz kesintileri başladı.
Geçen hafta sonu kar ve fırtına eşliğinde başlayan aşırı soğuklar doğalgaza yönelik talebi zirveye taşıdı. Kar yağışının başladığı Pazar gününden itibaren günlük doğalgaz talebi 200 milyon metreküpün üzerine yükseldi. Bunun üzerine kamu santrallerinden başlamak üzere elektrik santrallerine verilen doğalgazda kesinti başladı. Kamu santrallerine verilen günlük doğalgaz miktarı 6 milyon metreküple sınırlandırıldı. Benzeri şekilde Yap İşlet Devret (YİD) doğalgaz çevrim santrallerine verilen doğalgazda da kesintiye gidilmeye başlandı. Bu tip santrallere verilen gazın da yaklaşık yarı düşürüldüğü belirtiliyor.

KONUTLARDA KESİNTİ ŞİMDİLİK YOK 
Çevrim santrallerine verilen gazın tamamen kesilmemesinin arkasında, yine soğuklar nedeniyle artan elektrik talebinin karşılanamaması gibi bir riskin ortaya çıkmaması kaygısı yatıyor. Uzmanlar, Türkiye'de halen günlük talebin 180-185 milyon metreküpü aştığı anda gaz yetersizliği başladığını belirtiyor.
Bu arada konutlara verilen doğalgazda bir kesinti yok. Ancak günlük talebin daha da yukarılara taşınması halinde kaçınılmaz olarak bu yola başvurulması riskinin hala bulunduğu uyarısında bulunuluyor.

Doğalgazda çifte korku: Kesinti ve zam! TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler