1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz tarifelerinde değişiklik yolda

Doğalgaz tarifelerinde değişiklik yolda

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım şirketlerinin, yatırımlarını hizmet kalitesinden...

Doğalgaz tarifelerinde değişiklik yolda

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtım şirketlerinin, yatırımlarını hizmet kalitesinden taviz vermeden sürdürebilmeleri için tarifeleri yeniden gözden geçirebileceklerini belirtti.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİRN yönetimi, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile birlikte yeni görevlerine atanan İkinci Başkan Ümit Kayrak ve Kurul Üyesi İbrahim Tan’a dün bir nezaket ziyaretinde bulundu.

EPDK’nın Ankara’daki merkezinde gerçekleştirilen ziyarete; GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, Başkan Yardımcıları Bilal Aslan ve Aslan Uzun, Genel Sekreter Yaşar Çıkış, Yönetim Kurulu Üyeleri, Nuri Baş, Aziz Mimarlar, Ali İhsan Sılkım, Ahmet Hakan Tola, Erdoğan Arkış, Kenan Demir, Dernek Müdürü M. Cem Önal ve GAZMER Genel Müdürü Mustafa Ali Akman katıldılar.

70 ŞEHİRDE 10 MİLYON ABONE

Ziyaret sırasında, EPDK'nın 2001 yılındaki kuruluşundan itibaren yapılan düzenlemelerle hızlı bir gelişme sürecine giren doğal gaz dağıtım sektörüne ilişkin konular da gündeme geldi. Ziyareti değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 70’in üzerinde şehirde 10 milyonun üzerinde aboneye hizmet götüren doğal gaz dağıtım sektörünün gelişimini yakından izlediklerini söyledi.

EPDK: SORUNLARA DUYARLIYIZ

Doğalgaz dağıtım şirketlerinin, yatırımlarını hizmet kalitesinden taviz vermeden hızla gerçekleştirebilmeleri için, EPDK tarafından belirlenen tarifeleri yeniden gözden geçirebileceklerinin mesajını da veren Başkan Yılmaz, sektörün sorunlarının çözümüne azami duyarlılık gösterileceğini ifade etti.

DAĞITIM BÖLGELERİ BİRLEŞEBİLSİN

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan ise Doğal Gaz Piyasası Kanunu’nda değişiklik öngören kanun tasarısı ve tarifeler başta olmak üzere, temel sektörel konulara değindi. Dağıtım bölgelerinde elektrik piyasasında olduğu gibi perakende şirket ayrışımının doğal gaz sektörünün kendine özgü yapısı dikkate alınarak Kanun değişikliği yapılması gerektiğini vurgulayan Yaşar Arslan, dağıtım bölgelerinin birleştirilmesinin de kanunla teşvik edilmesini istedi.

SİSTEM KULLANIM BEDELİNDE ADİL DÜZENLEME

Dağıtım sektörünün en önemli gündem maddelerinden biri olan tarifelerle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arslan, EPDK’nın sistem kullanım bedellerinde adil bir düzenlemeye gideceğine inandıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler