1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz ticaretinde yeni strateji belirlendi

Doğalgaz ticaretinde yeni strateji belirlendi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz sektörünün özel sektördeki ve kamudaki temsilcilerinin katıldığı ortak toplantıda, doğalgaz ticaretinde sektörün ortak...

Doğalgaz ticaretinde yeni strateji belirlendi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz sektörünün özel sektördeki ve kamudaki temsilcilerinin katıldığı ortak toplantıda, doğalgaz ticaretinde sektörün ortak beklentilerine yönelik hızlı ilerleme kararı alındı. 

Doğalgaz piyasasının iki önemli oluşumu Doğalgaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD) ile PETFORM tarafından düzenlenen Çok Tedarikçili Doğalgaz Piyasası II. İstişare Toplantısı, 5-7 Eylül tarihleri arasında Bolu’da düzenlendi. EPDK, BOTAŞ ve BİST temsilcilerinin de katıldığı toplantı, üç oturumda gerçekleştirildi.

6 Eylül Cuma sabahı başlayan ilk oturumda, Mart ayında Antalya’da düzenlenen birinci istişare toplantısında alınan kararlara ilişkin değerlendirme yapıldı. İlk toplantıda belirlenen hedeflere ilişkin tatmin edici ilerleme sağlandığı yönünde fikir birliğine ulaşılan oturumun ardından, Accenture firması Türkiye doğalgaz borsası ile ilgili ilgiyle izlenen bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, 7 Eylül cumartesi günü EPDK Doğalgaz Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Dengeleme Gaz Piyasası konulu sunum ile son buldu.

İnteraktif tarzda tüm tarafların temsilcilerinin söz alarak fikir belirttiği toplantıya, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, İkinci Başkan Mustafa Yılmaz, Kurul Üyeleri Abdullah Tancan, Zekeriya Gökşenli ve Fazıl Şenel ile birlikte Bakan Yardımcısı Dr. Vedat Gün, Doğalgaz Dairesi Başkanı İsmail Karahan, Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk, Hukuk Dairesi Başkanı M. Fatih Alkış ve uzmanlar katıldı.

BİST Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz’ın da katıldığı toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Piyasa İzleme Dairesi Başkanı Öztürk Selvitop ve Arz Güvenliği Dairesi Başkanı Abdülkadir Ongun da katıldı.

BOTAŞ Doğalgaz Pazarlama ve Satış Dairesi Başkanı Ümit Kayrak ve BOTAŞ İşletmeler Bölge Müdür V. Adem Küsmüş başta olmak üzere yirmiye yakın BOTAŞ bürokratının katıldığı toplantıda, ithalat ve toptan satış sektörlerinin ortak beklentilerine yönelik düzenleyici konularda hızlı ilerleme kararı alındı.

BULGARİSTAN YENİ DOĞALGAZ MERKEZİ Mİ OLACAK?

Önceki ve Sonraki Haberler