1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz tüketimi rekor kırdı, "kesinti yok"

Doğalgaz tüketimi rekor kırdı, "kesinti yok"

Enerji Günlüğü - Geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle, Türkiye’nin günlük doğalgaz tüketimi 10 Ocak itibariyle 187 milyon...

Doğalgaz tüketimi rekor kırdı, "kesinti yok"

Enerji Günlüğü - Geçen hafta yaşanan dondurucu soğuklar ve kar yağışı nedeniyle, Türkiye’nin günlük doğalgaz tüketimi 10 Ocak itibariyle 187 milyon metreküpe çıktı. Böylece günlük doğalgaz tüketiminde rekor kırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta boyunca Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk havalar ve kar yağışının, doğalgaz tüketiminde ciddi bir artışa neden olduğunu ve bir gün içerisindeki kullanımında en yüksek tüketim seviyesine ulaşıldığını söyledi.
Geçen yılın ocak ayında günlük ortalama tüketimin 170 milyon metreküp, şubat da ise 164 milyon metreküp seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan Yıldız, ”10 Ocak 2013 tarihinde ise günlük doğalgaz tüketimi 187 milyon metreküp seviyesine çıktı. Bu, bugüne kadar görülen en yüksek tüketim rakamıdır” dedi.

"GAZ KESİNTİSİ OLMADI"
Bu arada Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ yetkilileri, soğuk ve yağışlı havanın etkisini gösterdiği ve sıcaklıkların hızla aşağıya indiği hafta Türkiye'de gaz kesintisi yaşanmadığını söylüyor. Sektörden bazı kaynaklar, doğalgaz tüketim talebinin aşırı artması nedeniyle, doğalgazla çalışan santrallere daha az gaz verildiği yönünde ifadeler kullanıyordu.

TÜKETİMİN YÜZDE 20'Sİ MARMARA'DA
Doğalgaz tüketiminin yaklaşık 5’te 1’i İstanbul ve civarında gerçekleşiyor. Marmara Bölgesi’nin yoğun tüketime sahip olduğunu kaydeden yetkililer, sanayinin de ağırlıkla Batıda olması nedeniyle sisteme yukarıdan LNG girdiğini ifade ediyor.
Enerji yetkilileri, Rusya’dan Batı Hattı ve Mavi Akım, İran ve Azerbaycan’dan boru hatları yoluyla doğalgaz alındığını belirtirken, "Doğalgaz girişinde düşüş yok. Doğalgaz aldığımız ülkelerin tamamından ortalama seviyede gaz geliyor. Terminallerden de tankerlerle LNG girişi oluyor. Kaynak bazında bakıldığı zaman şu anda bir sıkıntı gözükmüyor" diyor.

Doğalgaz talebi patladı, kesinti başladı haberi için TIKLAYINIZ!

 

Önceki ve Sonraki Haberler