1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğalgaz ve elektriğe Ağustos`ta zam yok

Doğalgaz ve elektriğe Ağustos`ta zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik ve doğalgazda Temmuz ayı fiyatlarının Ağustos ayında da geçerli olduğunu söyledi.Cumhurbaşkanı...

Doğalgaz ve elektriğe Ağustos`ta zam yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, elektrik ve doğalgazda Temmuz ayı fiyatlarının Ağustos ayında da geçerli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çin ve Endonezya ziyaretlerine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, burada yaptığı açıklamada, 'Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir' dedi.

Döviz fiyatlarına gelen, pariteye gelen farkın en son alınan yüzde 10,25'lik indirimden daha fazla olduğunu belirten Yıldız, yüzde 7-8'lik bu farkı fiyatlara yansıtmayacaklarını ifade etti. Yıldız, "Dövizden gelen fark vatandaşımıza zam olarak yansıtılmayacaktır. Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir" dedi.

İNDİRİMİN İMZA ALTINA ALINMASI GEREK

Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Alexander Novak'ın, Türkiye'ye sattıkları doğalgaz fiyatında yüzde 10,25'lik indirim yapabilecekleri sözlerini de değerlendiren Bakan Yıldız, "Bunun imza altına alınması lazım. Bizim 13 Haziran'da Sayın Putin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmelerinde bu tür konular zikredilmişti. Biz, Türk akımının özellikle bir boru hattı olmak kaydıyla yatırım izninin verilmesiyle alakalı konu vardı. Bunlar eş zamanlı hallolacak konulardı. Biz, fizibilite ön iznini verdik, çalışmaya başlayabileceklerini söyledik, koordinatla alakalı çalışmaları yapabileceklerini söyledik. Eş zamanlı konuştuğumuz fiyat indirimi konusu vardı. Sayın Novak'ın bu tür bir açıklama yapmış olmasını iki ülke arasında yapılan görüşmelere olumlu bir katkı olarak görüyorum, kendisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler