1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz yetki belgesi uygulaması 2029’a kadar ertelendi

Doğalgaz yetki belgesi uygulaması 2029’a kadar ertelendi

EPDK, doğalgaz piyasasında yetki belgesi uygulamasını 01 Ocak 2029’a kadar erteledi.

Doğalgaz yetki belgesi uygulaması 2029’a kadar ertelendi

Enerji Günlüğü - EPDK, daha önce de ötelenen doğalgaz piyasasında yetki belgesi uygulamasını 01 Ocak 2029’a kadar erteledi.

Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik Yönetmeliği, Yönetmelikte yetki belgesi ile ilgili uygulamanın başlangıç tarihinin bildiren Geçici 3’üncü maddeyi güncelleyerek; uygulamanın 01 Ocak 2029 tarihi itibarıyla başlayacağı hükmünü getirdi. Yönetmeliğin önceki haline göre yetki belgesi ile ilgili uygulama 01 Ocak 2024 tarihi itibarıyla, yani bu yılbaşında başlayacaktı. 

Yetki belgesi, resmi veya özel şirketlerin iç tesisat ve servis hatları sertifikası vermelerine izin veren ve EPDK tarafından yapılan yazılı yetkilendirmeyi ifade ediyor. 

EPDK iç tesisat ve servis hatları sertifikası vermek üzere, resmi veya özel şirketlerin yetkilendirilmesi işlemini, 01 Ocak 2029 tarihine kadar durdurmuş oldu. Bugüne kadar yetki alan şirketler, sertifika vermeye devam edebilecekler. Yönetmeliğe göre yetki belgesi almaya hak kazanan veya yetki belgeleri yürürlükten kaldırılan şirketler EPDK’nın internet sayfasında ilan ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler