1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaza konutlar hariç yüzde 20 zam!

Doğalgaza konutlar hariç yüzde 20 zam!

BOTAŞ, elektrik üretim santralleri ile 300 bin metreküp üstü gaz tüketen sanayi abonelerine uygulanan doğalgaz fiyatlarını yüzde 20 yükseltti.  

Doğalgaza konutlar hariç yüzde 20 zam!

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, elektrik üretim santralleri ile 300 bin metreküp üstü gaz tüketen sanayi abonelerine uygulanan doğalgaz fiyatlarını yüzde 20 yükseltti.  

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) yayımladığı Aralık ayına ilişkin tarife tablosuna göre, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarifeye zam yapıldı. BOTAŞ, doğalgaz çevrim santrallerine verdiği elektrik üretim amaçlı doğalgazın satış fiyatını bir önceki aya göre yüzde 20 arttırdı. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için Kasım ayı tarifesi 4800 lira oldu.

SANAYİ İŞLETMELERİNE GAZ %20 ZAMLI

300 bin metreküpün üzerinde gaz tüketen büyük ölçekli sanayi işletmelerine uygulanan gazın metreküp fiyatına da yüzde 20 zam geldi. Bu işletmeler için geçerli olacak tarife Aralık ayında 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 200 lira oldu.

BOTAŞ, Kasım ayında da doğalgaza sanayi için yüzde 48,40, elektrik üretim santralleri için yüzde 46,82 oranında zam yapmıştı.

KONUTLARDA FİYAT DEĞİŞMEDİ

Konut aboneleri ile 300 bin metreküpten az tüketen abonelere uygulanan gaz satış fiyatı Aralık ayında da değişmedi ve 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak sabit kaldı.

BOTAŞ’TAN AÇIKLAMA

Botaş tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'nın en düşük fiyatlı doğal gazı kullanıldığı kaydedilerek, bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarının tüketicilere aynı oranda yansıtılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “01 Aralık 2021 tarihi itibari ile gelinen bu aşamada tüketicilerimizi imkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde Aralık ayında bir değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları abone grubuna yüzde %20 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine de yüzde %20 oranında artış yapılmıştır” denildi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler