1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaza zam yok haberleri yalan

Doğalgaza zam yok haberleri yalan

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza uzun vadede zam yapılmayacağına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını...

Doğalgaza zam yok haberleri yalan

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza uzun vadede zam yapılmayacağına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörü Maria Van Der Hoeven'ı Bakanlıkta kabulü sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız, bir gazetede yer alan "doğal gaza uzun vadede zam olmayacağı" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Maliyetlerinde artış yaşandığını ancak bugüne kadar bu maliyet artışlarını vatandaşa yansıtmadıklarını vurgulayan Bakan Yıldız, “Ben bunun uzun dönemde temenni etmediğimi söyledim. Hem uzun dönemde ham petrol fiyatlarının 108 dolarda kalmaması hem de 1,96-1,98'lere çıkan dolar paritesinin o noktalarda kalmamasının gerektiğini belirtmiştim” dedi.

Her ay doğal gaz, her üç ayda bir de elektrik fiyatlarını gözden geçirdiklerini hatırlatan Yıldız, “Uzun ve kısa dönemli konuşmamın doğru olmayacağını, bütün o değerlendirmelerden sonra bunları kamuoyuyla paylaşacağımı söylemiştim. Böyle bir garanti elimizde yok. Ama bizim isteğimiz doğalgaz ve elektriğe zam gelmemesi yönündedir" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler