1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. Doğalgazda bağlantı bedelini yatıran ilçelere öncelik

Doğalgazda bağlantı bedelini yatıran ilçelere öncelik

Enerji Günlüğü -  Nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasında, abone bağlantı bedelini yatırmış başvuru sahiplerinin ağırlıklı...

Doğalgazda bağlantı bedelini yatıran ilçelere öncelik

Enerji Günlüğü -  Nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasında, abone bağlantı bedelini yatırmış başvuru sahiplerinin ağırlıklı bulunduğu bölgelere öncelik verilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Bakanlar Kurulu'nun doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda almış olduğu nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelerde yürütülecek dağıtım faaliyetlerine ilişkin aldığı kararları yürürlüğe koydu. 

Buna göre, Dağıtım şirketi, bölgesine dahil olan ilçelerdeki şebeke yatırımları ve bağlantı işlemlerini ilgili mevzuat hükümlerine uygun yürütecek. Şebeke dizaynı ve yatırımlar gerçekleştirilirken, abone bağlantı bedelini yatırmış başvuru sahiplerinin ağırlıklı bulunduğu bölgelere öncelik verilecek.

Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında doğalgaz ulaştırılacak ilçelerde dağıtım faaliyetinde bulunacak tüzel kişilerin EPDK tarafından yetkilendirilmesinin ardından toplanan bedeller ve başvuru sahiplerinin listesi dağıtım şirketi tarafından İl Özel İdaresi veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan talep edilecek. 

Dağıtım şebekesinin tamamlanan kısmından şebekeye bağlanacak olan abone bağlantı bedelini yatırmış başvuru sahipleri, bağlantı anlaşması yapılmak üzere davet edilecek. Abonelik işlemlerine açılan bölgeler ayrıca internet sitesinde duyurulacak. 

DAĞITIM BEDELİNİ YATIRMAK YETERLİ OLMAYACAK

Abone bağlantı bedelinin yatırılmış olması tak başına bağlantı yapılmasını zorunlu kılmayacak. Dağıtım şirketi, ilçede şebekenin henüz ulaşmamış olduğu bölgelerdeki abone bağlantı bedelini yatırmış başvuru sahiplerinden gelen bağlantı taleplerini karşılamakla yükümlü olmayacak.

ABONE BEDELLERİ İADE KOŞULLARI 

Dağıtım şirketi, güvence bedeli de dahil olmak üzere tüketicilerden tahsil edebileceği diğer bedellerle ilgili uygulamalarını mevcut mevzuata uygun olarak yürütecek. 

Bağlantı talebinde bulunamayacak olanlar ile ilçede dağıtım şebekesinin ulaşmasının mümkün olmadığı tespit edilen bölgeler için başvuruda bulunanlar dağıtım şirketi tarafından belirlenerek, yatırdıkları bedeller faizi ile birlikte iade edilecek. Yine aynı adres için iki defa yatırılmış olan bedeller de faiziyle birlikte iade edilecek. 

Doğalgaz dağıtım şebekesinin ulaşmasının ve bağlantı yapılmasının mümkün olduğu belirlenen adresler için yatırılmış abone bağlantı bedelleri iade edilmeyecek.

BOTAŞ'A EK GÖREV: BÜYÜK İLÇELERE DOĞALGAZ GÖTÜRECEK

Önceki ve Sonraki Haberler