1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgazda konut hariç, herkes serbest tüketici

Doğalgazda konut hariç, herkes serbest tüketici

Enerji Günlüğü - Doğalgaz sektöründe, evsel tüketiciler hariç, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsüne alındı. Kojenerasyon tesisi sahipleri de...

Doğalgazda konut hariç, herkes serbest tüketici

Enerji Günlüğü - Doğalgaz sektöründe, evsel tüketiciler hariç, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsüne alındı. Kojenerasyon tesisi sahipleri de tüketim miktarına bakılmaksızın, serbest tüketici sayıldı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 13 Aralık 2012 tarihli toplantısında; Doğal Gaz Piyasasında 2013 yılı boyunca uygulanmak üzere serbest tüketici olma sınırı yeniden belirlendi. Buna göre, konut tüketicileri (evsel tüketiciler) hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsüne dahil edildi. Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) için serbest tüketici olma sınırı 300.000 m3 olarak belirlendi. Serbest tüketici limiti için tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarının dikkate alınması benimsendi.
Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi sonucunda dağıtım lisansı sahibi olan tüzel kişilerin lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıllık sürenin dolmasından sonra serbest tüketici olma sınırına ilişkin olarak bu Kararın 1 inci ve 2 nci maddesi hükümleri geçerli kabul edildi.
Tüketim miktarına bakılmaksızın, elektrik ve ısı enerjisi üreten kojenerasyon tesisi sahibi kişiler ve kullanıcı birlikleri de serbest tüketici statüsüne sahip olarak benimsendi.