1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğan Enerji Full`ün yüzde 60`ını satın aldı

Doğan Enerji Full`ün yüzde 60`ını satın aldı

Enerji Günlüğü - Doğan Enerji ile Full markası altında akaryakıt ve LPG otogaz istasyonları işleten Arista Holding arasında ortaklık kurmak için sözleşme...

Doğan Enerji Full`ün yüzde 60`ını satın aldı

Enerji Günlüğü - Doğan Enerji ile Full markası altında akaryakıt ve LPG otogaz istasyonları işleten Arista Holding arasında ortaklık kurmak için sözleşme imzalandı.
Yeni ortaklıkta Doğan Enerji’nin yüzde 60, Arista’nın yüzde 40 hissesi olacak. Doğan Şirketler Grubu Holding tarafından Kamu Aydınlatma Platformu’na gönderilen Özel Durum Açıklaması’nda devredilecek hisse senetleri için Doğan Enerji’nin 109 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.
Full'ün 54 istasyonu, 5 dolum terminali ve bu istasyonlara hizmet veren 54 tankeri bulunuyor. İstasyonların 35'inde LPG otogaz da satılıyor. Full tarafından işletilen bu istasyonların 24'ünün mülkiyeti şirkete ait.
Doğan Enerji ile Arista, ortaklık konusunu 10 aydır görüşürken, yılbaşında imzalanan müzakerelere başlanmasına ilişkin münhasırlık anlaşması yıl içinde üç kez uzatılmıştı.

Doğan Grubu, daha önce, Petrol Ofisi şirketindeki hisselerini  Avusturyalı OMV Şirketi'ne devrederek akaryakıt piyasasından çekilmişti.

 

http://enerjigunlugu.net/2012/10/14/akaryakit-sektorune-yeni-oyuncular-girdi/

Önceki ve Sonraki Haberler