1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğan Grubu enerjide bölgesel yatırımcı olacak

Doğan Grubu enerjide bölgesel yatırımcı olacak

Enerji Günlüğü - Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, elektrikte üretim, dağıtım ve ticaret, petrolde arama ve üretim ile akaryakıt dağıtımında var...

Doğan Grubu enerjide bölgesel yatırımcı olacak

Enerji Günlüğü - Doğan Holding CEO'su Yahya Üzdiyen, elektrikte üretim, dağıtım ve ticaret, petrolde arama ve üretim ile akaryakıt dağıtımında var olmak ve portföylerini genişletmek istediklerini söyledi. Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kara’ya konuşan Üzdiyen, enerjide çevre ülkelerde de yatırımlar hedeflediklerini belirterek, "fırsatları takip ediyoruz" dedi.  Elektrik sektöründe önemli bir oyuncu olmak istediklerini dile getiren Yahya Üzdiyen, bölge ülkelerinde de enerji yatırımları yapmak istediklerini kaydetti.

Üzdiyen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halen yurtiçi ve yurtdışında sahip olduğumuz varlıkların yanı sıra, elektrik sektörünün üretim, dağıtım ve ticaret alanlarında, petrol arama ve üretim ile akaryakıt dağıtım sektörlerinde var olmak ve portföyümüzü genişletmeyi amaçlıyoruz.  Doğan Holding olarak elektrik sektöründe önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Ama bunu aceleyle değil sağlam adımlar atarak, uygun yatırımlar yaparak doğru bir portföy yapısıyla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi, elektrik yatırımları, projenin geliştirilmesi, lisans alınması, çevre vs. izinleri ve inşaat ile montaj süreleri yatırımın türüne göre 3 ila 6 yıl arasında bir süre alıyor... Bu nedenle yeni proje geliştirmek ve sıfırdan yatırım yapmak yerine çalışmakta olan veya kısa süre içerisinde tamamlanacak projeler daha çok ilgimizi çekiyor.”

"ELEKTRİK DAĞITIM ÖZELLEŞTİRMELERİYLE İLGİLENMİYORUZ”

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’yle birlikte elektrik dağıtım işine girmeyi planladıklarını söyleyen Üzdiyen, AYEDAŞ, Toroslar, Dicle ve Vangölü elektrik dağıtım özelleştirmeleriyle ise ilgilenmediklerini vurguladı. Buna karşılık elektrik üretim ihaleleriyle yakından ilgilendiklerini kaydeden Üzdiyen, “Elektrik üretim özelleştirmelerinde Seyitömer için açılan ihaleye katıldık. Özelleştirmeye çıkacak santrallerle ilgileniyoruz. Özelleştirme İdaresi'nin takvimine göre biz de kendi hazırlıklarımızı tamamlayıp o doğrultuda hareket edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler