1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Doğançay HES’e hibrit için 5 MW’lık GES kurulacak

Doğançay HES’e hibrit için 5 MW’lık GES kurulacak

Elen Enerji, Sakarya’daki Doğançay HES’e yardımcı kaynak olarak çatı ve arazi tipinde toplam 5 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Doğançay HES’e hibrit için 5 MW’lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Elen Enerji, Sakarya’daki Doğançay HES’e yardımcı kaynak olarak çatı ve arazi tipinde toplam 5 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Sakarya ili, Arifiye ve Geyve ilçeleri sınırları içerisinde Elen Enerji Üretimi Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından 2014 yılında işletmeye alınan 30 MW kapasiteli Doğançay HES’e yardımcı kaynak olarak 5,152 MWe kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin toplam maliyeti 30 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Güneş panelleri hem alandan tasarruf sağlamak hem de efektif şekilde tesis alanlarını kullanmak amacıyla Doğançay HES tesisi iletim hattı güzergahı ile santral binalarının çatısına konumlandırılacak. Bu kapsamda 2 tanesi Doğançay-I HES ve Doğançay-II HES santral binalarının çatılarında, 3 tanesi çevre arazilerde olmak üzere toplam 5 adet GES alanı oluşturulacak. Toplam 89 adet GES kurulacak. Santrallerde toplam 12.036 adet güneş paneli ve 22 adet invertör kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler