1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Doğanlar Holding Maven’in tüm hisselerini devraldı

Doğanlar Holding Maven’in tüm hisselerini devraldı

Doğanlar Holding, Maven Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin %100 sahibi oldu.

Doğanlar Holding Maven’in tüm hisselerini devraldı

Enerji Günlüğü - Doğanlar Holding, Maven Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin %100 sahibi oldu.

Osman Nuri Vardı’ya ait %36,11’lik hisseyi satın alan Doğanlar Yatırım Holding, Maven Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin %100 sahibi haline geldi. 

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları AŞ’nin hakim ortağı Doğanlar Yatırım Holding AŞ ile Biotrend Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO olarak görev yapan Osman Nuri Vardı arasında 1 Haziran 2022 tarihinde imzalanan pay devir sözleşmesi kapsamında; Doğanlar Holding, Biotrend hisselerinin %2,17’lik bölümünü Osman Nuri Vardı’ya 62.291.666 lira bedel karşılığında devretti. 

Osman Nuri Vardı da aynı sözleşme kapsamında, Maven Enerji’deki %36,11’lik hissesini 72.167.956 lira karşılığında Doğanlar Holding’e devretti. Böylece Doğanlar Holding, Maven Enerji’nin tamamının sahibi oldu. 
 
Sözleşme uyarınca Biotrend CEO’su Osman Nuri Vardı, pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihten itibaren 3 yıl boyunca Biotrend AŞ’nin sermayesinde sahibi olduğu ve/veya olacağı, borsada işlem görmeyen paylarını herhangi bir üçüncü kişiye devretmeyecek. Vardı ayrıca söz konusu borsada işlem görmeyen paylarını, borsada işlem görebilir nitelikte paya dönüştürmek amacıyla herhangi bir kişiye karşı herhangi bir talepte veya başvuruda bulunmayacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler