1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Doğanlı I HES ÇED süreci başladı

Doğanlı I HES ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - DC Hidro Enerji tarafından Hakkari'de yapılması planlanan 118 MW’lık Doğanlı I Barajı ve HES Malzeme Ocakları, Konkasör Tesisi ve...

Doğanlı I HES ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - DC Hidro Enerji tarafından Hakkari'de yapılması planlanan 118 MW’lık Doğanlı I Barajı ve HES Malzeme Ocakları, Konkasör Tesisi ve Beton Santrali projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Hakkari ili Merkez ve Çukurca İlçeleri sınırları içerisinde Cemilkatlı Deresi üzerinde DC Hidro Enerji Üretim A.Ş tarafından yapılması planlanan Doğanlı I Barajı ve HES (118 MWe/120,6 MWm) Malzeme Ocakları, Konkasör Tesisi ve Beton Santralı projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu.

Açıklamada, “Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin Geçici 1. maddesi kapsamında 12. maddesi gereğince incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, Rapor nihai olarak kabul edilmiştir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler