1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Doğru yatırımlar Türkiye’yi rüzgar şampiyonu yapar

Doğru yatırımlar Türkiye’yi rüzgar şampiyonu yapar

Enerji Günlüğü - TÜREB tarafından organize edilen Rüzgar Çalıştayı’nda, doğru politikaların seçilmesi halinde Türkiye’nin rüzgar enerjisinde...

Doğru yatırımlar Türkiye’yi rüzgar şampiyonu yapar

Enerji Günlüğü - TÜREB tarafından organize edilen Rüzgar Çalıştayı’nda, doğru politikaların seçilmesi halinde Türkiye’nin rüzgar enerjisinde ciddi bir atılım gerçekleşebileceği sonucuna varıldı. Çalıştaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve TBMM Enerji Komisyonu Başkanı Mahmut Mücahit Fındıklı, EWEA Direktörü Pierre Tardieu ve TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven’in yanı sıra Enercon, Enel gibi yüksek potansiyele sahip yerli ve yabancı sektör temsilcileri de katıldı.

Çalıştayda yaptığı açılış konuşmasında Türkiye'nin şu anda mevcut haliyle her ürettiği elektriğin dörtte birini yenilenebilir enerji kaynaklarıyla beraber ürettiğini dile getiren Taner Yıldız,  suyun, rüzgarın, güneşin, jeotermalin ve biyokütle gibi enerji kaynaklarının oranını Türkiye'nin büyüme hızıyla beraber aynı oranda artırmak istediklerini belirtti.

 

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven ise 1998 yılında 3 adet 500 kW lık türbinden oluşan 1,5 MW kurulu güce sahip rüzgar enerjisi sektörünün, bugün 2.000 MW ın üstünde kurulu güce sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin genç ve dinamik bir pazar haline geldiğini söyledi. Son yıllarda Türkiye’de her yıl 500 megavat civarında rüzgar santralinin devreye girdiğini hatırlatan Ataseven, “Bu sevindirici bir durum. Bununla birlikte 2023 yılı hedefimiz için bu rakamın artırılması şart” diye konuştu.

Türkiye’nin istikrarlı güçlü ekonomisi, verimli rüzgar potansiyeli ve iddialı hedefinden dolayı Avrupa’nın yatırım yapmak isteyeceği bir pazar olduğunu vurgulayan EWEA Yasal Düzenlemeler Bölümü Başkanı Stephane Bourgeois, Türkiye’nin rüzgarının büyümesi için güçlü bir siyasi irade olduğunu gördüklerini de sözlerine ekledi. Doğru politikalar seçildiğinde Türkiye’nin Rüzgar Enerjisinde Şampiyon olabileceğini söyleyen Bourgeois, uzun vadeli bir vizyon ile Türkiye’nin hedeflerine ulaşabileceğinin altını çizdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler