1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Doğu belediyeleri enerjiden pay istiyor

Doğu belediyeleri enerjiden pay istiyor

Enerji Günlüğü – TBMM Bütçe görüşmelerinde Güneydoğu’daki enerji kaynaklarından belediyelere pay verilmesi gündeme geldi.Enerji ve Tabii Kaynaklar...

Doğu belediyeleri enerjiden pay istiyor

Enerji Günlüğü – TBMM Bütçe görüşmelerinde Güneydoğu’daki enerji kaynaklarından belediyelere pay verilmesi gündeme geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, HDP Hakkâri Milletvekili Adil Zozani, Doğu’da üretilen enerji kaynaklarından bölge halkına pay verilmesini istedi.

BELEDİYELERE YETKİ VERİLSİN

Bölgede yaşanan elektrik kesintilerine ve bunun gerekçesi olarak elektrik bedellerinin tahsil edilememesi açıklamalarına değinen Zozani, özel sektör ile aynı koşullarda yetkinin belediyelere devredilmesini istedi.

“Üretilen maden, elektrik, petrol ve diğer bütün enerji kaynaklarından o bölgenin pay alması gerekiyor” diyen Zozani, bölge belediyelerinin elektriği hem üretmesi hem tüketmesi taleplerini dile getirdiklerini belirtti. Zozani, “Evet, doğru, istiyoruz. Batman’da petrol üretiliyorsa, Batman halkı bu petrolden yararlanmalı. Halk orada üretilen petrolden, Elazığ ve Urfa da üretilen elektrikten yararlanmalı, pay almalıdır” diye konuştu.

HDP ve DBP (eski BDP) ile iki partinin bileşeni olduğu Demokratik Toplum Kongresi’nden (DTK) yapılan açıklamalarda da konu gündeme gelmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler