1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğubeyazıt’a doğalgaz akışı başladı

Doğubeyazıt’a doğalgaz akışı başladı

Enerji Günlüğü – Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında yer alan Doğubayazıt’a doğalgaz akışı başladı.Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım...

Doğubeyazıt’a doğalgaz akışı başladı

Enerji Günlüğü – Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında yer alan Doğubayazıt’a doğalgaz akışı başladı.

Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım AŞ, Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında, Doğubeyazıt’a da doğalgaz ulaştırıldığını duyurdu. Ağrı merkezden sonra doğalgaz ulaştırılan ilk ilçe olan Doğubayazıt’ta, yılsonuna kadar 4 bin konuta eş değer abonenin doğalgaza geçmesi bekleniyor.

TL BAZINDA İLK ENERJİ İHALESİ

Aksa Doğalgaz’ın Ağrı ve Doğubayazıt yatırımları, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’nun (EPDK) Türkiye’de doğal gaz dağıtımının yaygınlaştırılması projesi kapsamında gerçekleştirdiği ve Türk Lirası bazında ilk enerji ihalesi olması bakımından da önem taşıyor.

EPDK’nın Türkiye’de doğal gaz dağıtımının yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde 2016 yılı sonunda aldığı “Türkiye’nin milli parasını kullanma politikası çerçevesinde doğal gaz ihalelerinin Türk Lirası ile gerçekleştirilmesi” kararı kapsamındaki ilk ihaleyi Aksa Doğalgaz kazanmıştı. 

5 YILDA 100 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım AŞ Şirket Müdürü Engin Yazıcı, ilk gaz verme töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Amacımız, doğalgazı daha çok vatandaşımıza ulaştırmak. Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçemizde önümüzdeki 5 yılda yapacağımız 100 milyon TL yatırım, doğrudan ve dolaylı olarak 800 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklük oluşturacak”. 

Önceki ve Sonraki Haberler