1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğugaz GAZBİR`e üye oldu

Doğugaz GAZBİR`e üye oldu

Enerji Günlüğü - Doğugaz Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) üyesi oldu.GAZBİR'den yapılan açıklamaya...

Doğugaz GAZBİR`e üye oldu

Enerji Günlüğü - Doğugaz Doğal Gaz Dağıtım Anonim Şirketi, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) üyesi oldu.

GAZBİR'den yapılan açıklamaya göre, Doğugaz Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. birlik üyesi şirketlerin arasına katıldı. 2014 yılı ortasında dağıtım lisansını alarak faaliyete başlayan Doğugaz Doğal Gaz Dağıtım AŞ, Bitlis, Bingöl, Muş, Güroymak ve Tatvan şehirlerinde faaliyet gösteriyor.

Doğugaz Bitlis Bingöl Muş Doğal Gaz Dağıtım AŞ'nin katılımıyla birlikte GAZBİR’in üye doğal gaz dağıtım şirketi sayısı 57'ye ulaştı.

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, Doğugaz'ın GAZBİR üyesi olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Arslan, GAZBİR’in önümüzdeki dönemde güçlü üye yapısıyla sektörün her platformda temsil etmeye devam edeceğini, müşteri odaklı bir hizmet anlayışıyla faaliyetlerin sürdürüleceğini vurguladı.

2004 yılında İstanbul’da kurulan ve 2005 yılında merkezini Ankara’ya taşıyan GAZBİR, 57 üye dağıtım şirketiyle Türkiye enerji piyasasının en etkin ve büyük sektörel oluşumlarından biri konumunda. GAZBİR, İçişleri Bakanlığı’nın oluruyla unvanına “Türkiye” ibaresinin eklenmesine layık görülen doğalgaz piyasasının ilk ve tek derneği.

International Gas Union (IGU), Eurogas ve Marcogas gibi uluslararası saygın kuruluşlarda da Türkiye’ye temsil eden GAZBİR, iktisadi teşekkülü GAZMER ile test, kalibrasyon, belgelendirme, sertifikasyon ve eğitim hizmetleri de veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler