1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dokay ÇED Mühendislik`ten sahte imza açıklaması

Dokay ÇED Mühendislik`ten sahte imza açıklaması

Enerji Günlüğü - Dokay ÇED Mühendislik, hazırladığı Akkuyu Nükleer Santrali ÇED Raporunda Sahte imza iddiası'nı yalanladı.Dokay ÇED Mühendislik...

Dokay ÇED Mühendislik`ten sahte imza açıklaması

Enerji Günlüğü - Dokay ÇED Mühendislik, hazırladığı Akkuyu Nükleer Santrali ÇED Raporunda Sahte imza iddiası'nı yalanladı.

Dokay ÇED Mühendislik yazılı bir açıklama yapılarak, hazırlamış olduğu Akkuyu Nükleer Santrali ÇED Raporu ile ilgili basında yer alan sahte imza haberinin tümüyle asılsız olduğunu ifade etti.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"12 Ocak 2015 tarihinde Hürriyet ve diğer bazı gazetelerde yayınlanan "Nükleer Raporunda Sahte imza iddiası" başlıklı haber tümüyle asılsızdır. Akkuyu Nükleer Güç Santralı (NGS) ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunun son revizyonu, "Nihai ÇED Raporu" olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'ne 24 Eylül 2014 tarihinde sunulmuştur.

Bu Nihai ÇED Raporu'nda Nükleer Enerji Mühendisi Ahmet Kuday Karaaslan'ın imzası, "Kapsam Belirleme ve İnceleme Değerlendirme Komisyonunca Belirlenmiş Meslek Grubundaki Personel" olarak bulunmaktadır.

Kendisi Dokay-ÇED firmasında 27 Ocak 2014 ila 19 Mart 2014 tarihleri arasında tam zamanlı olarak çalışmış olup bu tarihten sonra, çalışmalara "dışarıdan sağlanan uzman" kapsamında katkı yapmıştır. Kendisinin Dokay-ÇED firmasında tam zamanlı olarak istihdam edilmesi gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

Aynı şekilde, Dokay-ÇED firmasının da bir Nükleer Enerji Mühendisi istihdam etmek gibi bir mecburiyeti yoktur. Bu çerçevede, 24 Eylül 2014 tarihli Nihai ÇED Raporu'nda, Nükleer Enerji Mühendisi Ahmet Kuday Karaaslan'ın imzasının bulunmasının herhangi bir sakıncası yoktur.

Nihai Raporda imzası bulunan Ahmet Kuday Karaaslan, ÇED Raporu'nun kendisi ile ilgili tüm revizyonlarını olduğu gibi, "Nihai ÇED Raporu'nu da bizzat imzalamıştır. Bahse konu imzalama işlemi, Ankara'da Merkez Ofisimizde gerçekleşmiştir.

Kendisi ile bugün yapmış olduğumuz görüşmede, Ahmet Kuday Karaaslan, kendisine arayan muhabire bahse konu ÇED Raporu'ndaki imzanın kendisine ait olduğunu çok kesin bir ifade ile söylemiş olmasına rağmen, mezkûr haberde "Karaaslan, imzayı bizzat atıp atmadığı konusunda kesin açıklamalar yapmaktan kaçındı" şeklinde kafa karıştırmaya yönelik ve doğru olmayan ifadeler kullanıldığını beyan etmiştir.

Bahse konu haberin tümüyle kafa karıştırmaya ve doğru olmayan bir algı oluşturmaya yönelik bir haber olduğu içeriğinden çok açık bir şekilde belli olmaktadır.

Asılsız iddialara konu olan diğer Nükleer Enerji Mühendisi Volkan Erdaş ise şirketimizde 04 Ekim 2012 ila 31 Temmuz 2013 tarihleri arasında tam zamanlı olarak çalışmıştır. Kendisi, daha sonra yeni bir Nükleer Enerji Mühendisi görevi devir alıncaya kadar çalışmalarına dışarıdan uzman olarak devam etmiştir.

Şirketimizin gerek Volkan Erdaş ve gerekse de Ahmet Kuday Karaaslan ile herhangi bir sorunu bulunmamakta olup en kısa zamanda kendileri ile birlikte bir açıklama yapılacaktır."

ÇEVRE BAKANI AKKUYU NGS SAHTE İMZA İDDİALARINI YALANLADI


AKKUYU NÜKLEER ÇED RAPORUNDA SAHTE İMZA İDİASI

Önceki ve Sonraki Haberler