1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dolara enerji döviziyle kontrol

Dolara enerji döviziyle kontrol

Enerji Günlüğü - Başta BOTAŞ olmak üzere, enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmı Hazine...

Dolara enerji döviziyle kontrol

Enerji Günlüğü - Başta BOTAŞ olmak üzere, enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmı Hazine ve Merkez Bankası'nca karşılanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayınlanan döviz likiditesine ilişkin duyuruya göre, ekonomi yönetimi, dolar kurlarında yaşanan hızlı artışın kontrolünde, enerji ithalatçısı kamu kurum ve kuruluşlarının döviz ihtiyacını da bir enstrüman olarak devreye soktu.

Duyuruda, enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmının Hazine Müsteşarlığı ve TCMB tarafından doğrudan karşılanmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Yeni uygulama yarından (17 Aralık 2014) itibaren devreye girecek.

EN ÇOK BOTAŞ'I İLGİLENDİRİYOR

Halen Türkiye'nin en büyük enerji ithalatçısı kamu kuruluşu, Rusya, İran, Azerbaycan, Cezayir'den doğalgaz ithalatı yapan BOTAŞ. Dolayısıyla BOTAŞ'ın doğalgaz ithalatı için ihtiyaç duyacağı dövizi TCMB ve Hazine'den alabilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler