1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dolum tesisi ve otogaz istasyonu müdürlerinin tek tesis sınırı kaldırıldı

Dolum tesisi ve otogaz istasyonu müdürlerinin tek tesis sınırı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Birden fazla tesiste çalışması yasak olan dolum tesisi ve otogaz istasyonu sorumlu müdürleri artık aynı il sınırları içindeki en...

Dolum tesisi ve otogaz istasyonu müdürlerinin tek tesis sınırı kaldırıldı

Enerji Günlüğü - Birden fazla tesiste çalışması yasak olan dolum tesisi ve otogaz istasyonu sorumlu müdürleri artık aynı il sınırları içindeki en fazla üç otogaz istasyonunda görev alabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliği bu günkü Resmi Gazete’de yayınlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre, 16/12/2012 tarihli ve 28499 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliğinin “Dolum tesisi ve otogaz istasyonunda sorumlu müdür çalıştırılması zorunludur. Bir dolum tesisi veya otogaz istasyonunda görevli sorumlu müdür başka bir dolum tesisi veya otogaz istasyonunda görev alamaz” şeklinde olan 13 üncü maddesi, “Dolum tesisi ve otogaz istasyonunda sorumlu müdür çalıştırılması zorunludur. Bir sorumlu müdür, bir dolum tesisinde veya aynı il sınırları içerisinde en fazla üç otogaz istasyonunda görev alabilir.” şeklinde değiştirildi.

Ayrıca, aynı Yönetmeliğin “Sorumlu müdürün birden fazla tesiste çalışması” şeklinde olan 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi “Sorumlu müdürün, bu Yönetmelikte belirtilen sayıdan fazla tesiste sorumlu müdürlük görevi üstlenmesi” şeklinde değiştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler