1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dominica'da yeşil hidrojen jeotermal projesi

Dominica'da yeşil hidrojen jeotermal projesi

Dominica Hükümeti, Karayipler'in ilk büyük ölçekli yeşil hidrojen jeotermal projesine ilişkin bir anlaşmayı parafe etti.

Dominica'da yeşil hidrojen jeotermal projesi

Enerji Günlüğü - Dominica'da  yeşil hidrojen jeotermal projesi için bir Çerçeve Anlaşması imzalandı. Bu proje, planlanan bir Ekolojik Endüstri Parkı’nın temel taşı olacak.

Karayipler'de küçük bir ada ülkesi olan Dominica'da hükümet, Karayipler'deki ilk büyük ölçekli yeşil hidrojen jeotermal projesi Anlaşmasını imzaladı. Anlaşmanın tarafları ise Dominika Jeotermal Kalkınma Şirketi (DGDC) ve Kenesjay Green Dominica Limited (KGDL). 

300 mil kareden daha az bir arazi alanına sahip bir Karayip adası olan Dominica, 1GW’den fazla jeotermal enerji geliştirme potansiyeline sahip. Ada Hükümeti, özellikle iklim değişikliğinin karşısında sürdürülebilir ekonomik büyümeyi sürdürmek amacıyla Yeşil Hidrojen Endüstriyel Geliştirme Programını sürdürüyor.

Söz konusu Jeotermal ve Yeşil Hidrojen Kompleksi Yeşil Eko-Endüstri Parkı'nın temel taşı olarak görülüyor.

SHGM, Dominica'daki jeotermal gelişime öncülük etmek için devlete ait özel amaçlı bir kuruluş. Kenesjay Green Limited'in bir yan kuruluşu olan KGDL ise Karayipler için endüstriyel ölçekli karbonsuzlaştırma projelerine odaklanmış bir proje geliştirme şirketi. Kenesjay Green şu anda Trinidad ve Tobago'da yer alacak 250 milyon dolarlık bir NewGen Hidrojen Projesi geliştiriyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler