1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Donanma gemisinin jeneratörü İŞBİR`den

Donanma gemisinin jeneratörü İŞBİR`den

Enerji Günlüğü - Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (Anadolu Tersanesi) tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern...

Donanma gemisinin jeneratörü İŞBİR`den

Enerji Günlüğü - Anadolu Deniz İnşaat Kızakları Sanayi ve Ticaret AŞ (Anadolu Tersanesi) tarafından milli imkanlarla yapılacak Türkiye'nin en modern tank çıkarma gemisinin (LST) inşaatına bu ay içinde başlanacak. Geminin jeneratörlerini İŞBİR sağlayacak. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Strateji Belgesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için askeri gemi inşa eden 7 özel sektör askeri tersanesinden biri olarak belirlenen Anadolu Tersanesi, 2010'da ihalesini kazandığı 2 amfibi geminin dizaynını büyük ölçüde tamamladı.

Proje kapsamında bugün ASELSAN, HAVELSAN ve İŞBİR Elektrik Sanayi AŞ ile alt yüklenici sözleşmeleri imzalanacak. Buna göre, gemilerin elektronik sistemlerini ASELSAN, savaş yönetim sistemlerini HAVELSAN, jeneratörlerini de İŞBİR sağlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Ocak 2010'da başkanlığını yaptığı Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından ihalesi Anadolu Tersanesi'ne verilen LST projesinde 16 Haziran 2011'de 2 gemi için tedarik sözleşmesi imzalanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler