1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dondurmacı Algida`dan güneş arabası

Dondurmacı Algida`dan güneş arabası

Enerji Günlüğü - Unilever Türkiye, Algida Konya Fabrikası'nda kendi geliştirdiği ve kendi enerjisini üreten güneş arabasını kullanacak.Algida Konya...

Dondurmacı Algida`dan güneş arabası

Enerji Günlüğü - Unilever Türkiye, Algida Konya Fabrikası'nda kendi geliştirdiği ve kendi enerjisini üreten güneş arabasını kullanacak.

Algida Konya Fabrikası Direktörü Selim Tansuğ önderliğinde, geleceğin sosyal sorumlu liderlerini yetiştirmek amacıyla çalışan Young Guru Academy (YGA) ve Ege Güneş Ekibi işbirliğiyle güneşle çalışan bir araç üretildi. Algida Güneş Arabası, sürdürülebilir bir kaynak olan güneş enerjisiyle fabrika sahasındaki ulaşımı sağlıyor.

Algida Konya Fabrikası Direktörü Selim Tansuğ, Algida Güneş Arabası’nın yılda 425 kg karbondioksit salımının önüne geçtiğini belirtti. Projeyle Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı hedefleri kapsamında gezegenin geleceğiyle ilgili olumlu bir adım atarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Tansuğ, "Bu modelin örnek alınmasını ve doğal kaynak kullanımının bu tür projelerle azalmasını diliyorum" dedi.

GELECEĞİN DONDURMA FABRİKASI

Algida Konya Fabrikası, yağmur suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri düzeyde çevre sistemlerini uygulayarak dünyadaki ilk LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikalı dondurma fabrikası olmayı hedefliyor.

Fabrika ayrıca "sıfır katı atık" hedefiyle çalışıyor. Şirket bu yeni fabrikayı, modern altyapısı ve ileri teknoloji donanımının yanı sıra çevreci yönüyle de geleceğin dondurma fabrikası olarak nitelendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler