1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dong Energy İngiltere’deki elektrik santralini sattı

Dong Energy İngiltere’deki elektrik santralini sattı

Enerji Günlüğü - Dong Enerji İngiltere’de bulunan gaz yakıtlı Severn Elektrik Santrali’niMacquarie Group’un liderliğindeki yatırımcı bir konsorsiyuma...

Dong Energy İngiltere’deki elektrik santralini sattı

Enerji Günlüğü - Dong Enerji İngiltere’de bulunan gaz yakıtlı Severn Elektrik Santrali’niMacquarie Group’un liderliğindeki yatırımcı bir konsorsiyuma sattı.

Danimarkalı enerji şirketi Dong Enerji İngiltere’de bulunan gaz yakıtlı Severn Elektrik Santrali’ni350 milyon sterlin nakit ve performansa bağlı ek ödemeyle Macquarie Group’un altyapı ve gayrimenkul iş liderliğindeki yatırımcı bir konsorsiyuma sattı.

Dong Energy Genel Müdür Yardımcısı Thomas Dalsgaard, dün yayınladığı bir açıklamada, “ Severn Elektrik Santralini zor bir piyasada makul bir fiyatla elden çıkardık. Satış, Group’un temel olmayanvarlıklarını elden çıkarma ve böylece şirketin gelecekteki gelişimi yararına sermaye tabanını güçlendirme stratejisinin önemli bir unsuru” dedi.

Ticari faaliyetlerine 2010 Kasım ayında başlayan Severn Elektrik Santrali, 832 MW güç kapasitesine sahip ve İngiltere’de yaklaşık 1.5 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Dong Energy’ye göre, satışın FAVÖK üzerinde bir etkisi olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler